Így radírozz 10 lépésben

2018-05-01

A testradírozás lényege, hogy eltávolítja az elhalt hámsejteket, csillogová, selymessé teszi a bőröd. Most, hogy egyre több bőrfelület látszik ki a ruha alól, különösen időszerű nekikezdeni a radírozásnak.

Selymes, csillogó bőr

Sok nő csak az arcbőr radírozására koncentrál és nem törődik a test további részeivel. Melegszik a levegő, és egyre inkább a bikini-időre kell készülnöd, ezért érdemes többet foglalkozni a testeddel. Fontos, hogy radírozz, mielőtt frissíted a téli-tépázta bőröd, vagy rendszeresen napozó terméket használsz.

Ez kell hozzá:

 

Így radírozz:

1. Már az első lépést sokan el szokták rontani. Nagyon fontos, hogy mielőtt a zuhanyba lépsz, radírozd le a bőröd lufa szivaccsal. Segít megszabadítani a 'csüngő' bőrdarabkáktól, és felkészíti a bőröd a testradírozásra. Ha a zuhany alatt kezdenéd, akkor ezek a apró darabok rátapadnak a bőrödre és kevésbé hatékonnyá teszik az eredményt. A lábaddal kezd és folyamatosan haladj felfelé.

2. Ha megvagy, lépj a zuhanyba és nedvesítsd be a bőröd tetőtöl talpig. Ha sebek vannak a testeden, vagy leégtél valahol, akkor ott ne radírozz.

3. A habkővel puhíthatod meg a bőrkeményedéseket. Ha nagyon kemény a sarkad, akkor készíts tejfürdőt lavórban. 30 perc áztatással csodákat tudsz elérni. Tejfürdőről itt olvashatsz bővebben.

4. Körkörös mozdulatokkal vidd fel a testradírt a bőrödre. A lábadnál kezd és haladj felfelé. A bikini vonalnál legyél óvatos, mert itt jóval érzékenyebb a bőröd, mint máshol.

5. Hosszú lufával, vagy nyeles kefével érd el a hátad.

6. Az arcodhoz különleges arcradírt használj, a testradír nem oda való!

7. Ne hagyd kia kezeket! Legyen a kezed is ragyogóan fényes és puha!

8. Langyos vízzel öblítsd le a testradírt. Figyelj, mert ez fontos: a langyos víz után hűtsd le a vizet, amennyire csak tudod. (1 percig lenne ideális). A hideg víz frissíti a vérkeringést, és frisíti a bőrt. Épp amire szükséged van a radírozás után. Azt sem szeretnéd, ha folyadékok távoznának a bőrödből, és a hideg víz a forró vízzel ellentétben nem dehidratálja a bőrt.

9. Miután kilépsz a zuhanyból, használj testápolót az egész testeden.

10. Naponta egyszer használj testápolót, testolajat, vagy testvajat. Olyan testradírt használj, amely olajokban gazdag, így radírozás közben sem vesztesz annyi nedvességet.

Jó radírozást és gyönyörű bőrt kívánunk!

« Vissza